Porsanger Pinsemenighet Misjon i Uganda

Aminah Naiga og hennes sønn Ssekidde Shafik, utenfor deres hjem i slummen

2019

Zaharah Namwanje

I samtale med Zaharah Namwanje

Zaharah  er født i 2004 og er nå 14 år gammel. Hun bpr i Kampala og går i Police Childeren Primary School i 7 kl. 

På skolen liker jeg fagene Engelsk og sosiale studier best. Jeg vil utdanne meg til å bli en musiker. Livet på skolen er er mye bedre enn hjemme. På skolen får vi alltid mat(lunsj) men det er vanskelig for vår mor å gi. Av og til går vi uten lunsj og kveldsmat. På skolen har jeg også venner og vi deler og diskuterer våre fag. Jeg leker også med andre barn, de er veldig vennlige. I friminuttene på skolen liker jeg å spille fotball og danse. Når jeg er hjemme, bor jeg med min mor siden min far døde i 2013 da røvere angrep og skjøt han. Vi er 4 søsken og jeg er den eldste av dem. Min mor selger banan og cassava nøtter for å få litt penger for å ta vare på oss, da hun Hun leier ett lite hus i slummen hvor vi nå bor. Livet er veldig vanskelig for oss, da hun tjener så lite penger som skal rekke både til husleie og mat. Av og til, når det er regntid, kommer vannet inn i huset og gjør alt vått. Jeg vil gjerne takke dere partnere, for støtte som hjelper meg til å gå på skolen, som altid blir betalt i rett tid. 

Må Gud velsigne dere alle for den gode jobben dere gjør for trengende og fattige barn som meg :) 

 

St. John Baptist School 2019 i Kampala Uganda
Våre elever i Mubende (en elev mangler)
Dannies jr. School Kampala

i samtaler med våre elever

Matthias Ssettabi

Matthias Ssettabi er 12 år. Han går i 5 kl (2019) ved Baggeza Barneskole, i Mubende, Uganda

Litt av hans bakgrunn: Han bor sammen med sin mor og en yngre søster. Hans far forlot familien og nå vet de ikke om han er i livet. Hans mor og søster er HIV/Aids syke, men selv er han ikke smittet. 

Matthias forteller til oss via vår medarbeider Fordignity Prosper.

På skolen liker jeg matematikk best. Jeg syntes jeg gjør en bra innsats på skolen, men i framtiden vil jeg gjøre en enda bedre innsats for min skolehverdag. På fritiden liker jeg å spille fotball og sykle, når jeg har mulighet til det. Jeg har ingen sykkel, men jeg liker å sykle. Jeg samler inn ved til fyring/matlaging hjemme, jeg må også hente og koke vann. Jeg liker mamma veldig godt. Min mor er der for meg i alle ting. Jeg ber til Herren om å få være en overgitt kristen og om at en rik mann kan hjelpe min mor med støtte.

Jeg vil takke for all støtte jeg får for å gå på skolen til dagens nivå og håper det kan forsette til oig med universitetet. Jeg vil gjøre mitt beste i skolen, jeg ser at det er viktig for min framtid. Sitat slutt.

Vi vil ønske Matthias lykke til med skoleåret for 2019 og ønske han og familien Guds velsignelse med legedom og helse i Jesu navn,

Som misjon vil vi følge opp våre elever så langt ut i utdannelsen som mulig. Ferfdig utdannet på universitets nivå er ett mål! 

2018

3 av våre 6 elever ved Janan secundary school

Det er like spennende for hver gang vi skal betale våre regninger til oppsart for ett nytt skoleår.

i 2018 har det gått veldig bra, vi startet med 52 elever. Elevenes alder er nå blitt fra nursary school (barnehage alder) med 2 elever, til en student i Universitet

Vi har 7 elever i Ungdomskole/vidregående skole alder( secundery school, 13-18 år) 

Vi håper og ber for våre elever at de skal få fullføre sin Primary school og Secundary School. Vi ønsker også å følge de opp i høyere utdanning, men vi ser at dette for framtiden er kostbart, også for oss, så her må vi ha mange bønnesvar for at vi skal makte denne oppgaven. Vi er svært takknemlige for alle faste partnere og frivillihet som vi møter og som er det som bærer vår misjons oppgave. 

Om du ønsker å bli en partner for våre elever eller det hjelpe arbeidet vi har i Uganda vil jeg gjerne høre fra deg.

Vi gir ut hver måned ett nyhetsbrev som vil fortelle om vårt arbeid og som vil fortelle om det som til enhver tid skjer i vår tjeneste.

 

Elever ved Dannies jr. primary School
Jakim og James guttene til James Ochwo
elever ved Dannies jr School
Police Children primary School
St John Baptist Primary School
Bagezza Primary School i Mubende
Mugisha Nshuti og Akamanzi Joy elever ved All Parente P School, Mubende
Dannies Jr Primary School Kampala

nødhjelp i vår misjon

Vi har i høst lagt vekt på å hjelpe familier til noen av de barna vi gir skolegang. barna som blir presentert her er med i vårt skoleprosjekt 

Kantono Stecia 8 år, fra Mubende er nå omplassert til en enke Nagawa Stella, som har ei datter (Nabagimu Lydia) som forøvrig også er med i vårt skoleprosjekt.

Mor til Stecia er nå ute av stand til å ta seg av henne, så dette ble en nødvendighet. Vi har da gitt enken hjelp til å ta seg av henne med å gi henne litt penger for jobben og for de ekstra kostnader dette gir

Kiganda Amir, 9 år, fra Kampalavoksere opp med en handicaped far,  Hakimu Luyooza. de er i alt 7 barn og deres økonomiske situasjon er vanskelig. Vi har gitt de økonomsk hjelp for å klare grunnleggende ting i deres situasajon. Flerer ganger i år har han besøkt vårt kontor i håp om å få hjelp til seg og sin familie

Okello Leticia 9 år,fra Kampala hennes mor Alowo Jane, er enke med 3 barn. Vi har valgt å støtte denne familien med pengegave til livets opphold, vi har partnere som har sagt seg villig til å hjelpe hennes familie :) 

Det er flere familier som trenger hjelp, men våre resurser er begrensede og vi ønsker ikke å måtte ta elever ut av skolen ved å gi for mye inn i nødhjelp. Men vi ser også behovet for å hjelpe noen av disse familiene, dersom vi ikke makter det kan elevene bli trukket ut av vårt program pga familiens fattigdoms problemer. 

 

 

Jane Alowo, er enke med 3 døtre, her får hun hjelp til livets opphold ved hjelp av våre giveres gaver.
hennes datter Leticia Okello er med i vårt skoleprosjekt
Luyooza Hakimu har i høst besøkt vårt kontor i håp om at vi skal kunne hjelpe han og familien
Stecia Kantono(foran i blå skjorte) får bo hos enken Stella Nagawa, etter at hennes mor forlot henne
Luyooza Hakimu er handicaped
far til 7 barn.
Her får han hjelp av James Ochwo, via vår misjon

vipps

vår misjons tjeneste har nå tatt i bruk Vipps

vår Vipps kode er 12 57 40

Godt nytt år 2017

Vi sender i disse dager våre 53 barn til skolestart som er 30 januar.

Jeg ser det som ett mirakel/under at vi klarer utfordringen med å gi så mange barn og unge muligheten for skolegang. Men Jesus gikk på vannet, det var jo umulig det også, men det fungerte bra. Peter hadde litt større utfordring med det da han begyte å se på omstendighetene framfor det faktum at Jesus bad han om å komme. 🙂

Vi trenger også å holde fokus på at det fungerer og være takknemlig for hver termin (3 i året) da vi kan se at vi har midler nok til å følge opp alle våre barn.

Det er jo ikke ett mirakel at folk gir gaver til misjon, men det er likevel noe av det vanskeligste du kan spørre om- penger, som de/vi  trenger til eget liv og virke....

Av utgifter som ble betalt i januar 2017 ble det over 10.000 kr. i klær - (skoleuniformer) til barna. Da kan en se litt av målestokken for vår misjon og at dette ikke går av seg selv, men at vi virkelig trenger glade givere for at dette skal lykkes. Vi har ett spennende år foran oss og vi tror Gud har gitt oss Ordet : KOM - så vi får ta det alvorlig å gå med Han på vannet, gjøre det umulige, å sende langt flere barn til skole enn det vi i utgangspungtet kan makte.... 

Jeg har laget ett fotoalbum for vår misjons -reise i jula 2016. Se gjerne på bildene og opplev deler av turen sammen med oss. 

Gud velsigne deg

Ett besøk i klasse P7 i Police Children School ved denne skolen har vi i 2016 8 elever.

I desember 2016 reiser jeg og min venn Ola Rønneberg  tilbake til Uganda og får møte våre skolebarn og venner der.

Jeg vil da legge ut  ett reisebrev og fortelle om vårt besøk og legge ut bilder fra turen. Håper også jeg kan få noen fine intervuer med noen av elevene som kan legges ut her og på vårt misjonsbrev som sendes ut til partnere og venner av vår menighet og misjon. 

Jeg blir å besøke noen mengheter for å få samlet støtte til elevene slik at misjonen kan fortsette å støtte de 53 barn som vi pr i dag har i vårt prosjekt - å hjelpe slumbarn og fattige med skolegang. Kostnader øker med alder til elevene. Det er alltid spennende å se om hva vi makter å gjøre for barna. i 2016 økte vi anntallet barn fra 40 til  55 . Nå vil vi konsentrere oss om å beholde alle 53 som er igjen i vårt prosjekt å hjlepe de opp i høyere klasser og kanske nye skoler for noen av dem. 

Awori Jemimah
Jemimah er født 18.08 2007
hun går i klasse P3. ved Lady Sarah Primary School
Hun er den eneste eleven vi støtter ved denne skolen i Kampala. Hun er yngst av i alt 4 søsken og hun bor med sine foreldre. i høst ble hun alvorlig syk av Tyfus, men vi hjalp henne (og familien ) ved å betale for hennes sykehus opphold. Nå er hun frisk og fullfører sitt første skoleår i vårt prosjekt.
Kwikyiriza Elijah
Elijah er født 18.08 2012
og går i middelclass (barnehage skole) i Rayes of Hope Primary School.
Han bor med sin mor og er eldst av 2 søsken. Han kom inn i vårt prosjekt i februar 2016
Favour Egesa
Favour er født 8 mai 2004
hun kom inn i vårt prosjekt i februar 2016
går kl. P7. på Vallerian Primary School, i Kampala Hun har tidligere gått på dennne skolen , men forelsdrene så seg ikke i stand til å betale for henne, så vi valgte å ta henne med i vårt prosjekt. Hun er den eneste eleven vi har/støtter ved denne skolen
Namirembe Grace
Grace er født 19.12 2004
Hun går i kl P5 i Rayes of Hope Primary School i Kampala
hun kom inn i vårt prosjekt i februar 2016
Achieng Beatrice
Beatrice er født 16.10 2011
Hun kom inn i vårt prosjekt i februar 2016
Hennes mor døde i januar i 2016. Hun bor med sin far sammen med 5 andre søsken. Hun går i Baby class i (barnehage skole) i Dannies jr. School, i Kampala
Lydia KABAGIMU
Lydia er 9 år - født i 2007
hun går i 3 klasse ved Bagezza skolen
hun begynte sin skolegang ved vår hjelp, i februar 2016
Hennes far er død, og blir forsørget av sin mor.
De er fattige og kjemper for å dekke sine daglige behov.
Stecia KANTONO
Stecia er 7 år- født i 2009 hun kom inn i vårt program i februar 2016
og går i 2 klasse ved Bagezza skolen.
hennes mor fødte henne da hun var tenåring.
Da hun senere giftet seg var Stecia uønsket av sin stefar. Dette har gjort livet til Stecia svært vanskelig. Moren har vurdert å forlate sin mann for å ta vare på henne men pga fattigdom er dette ett vanskelig valg.
Mirimo KATO
Han er 6 år. Han er foreldreløs.
Han bor hos sin bestemor som er fattig og lever under vanskelige kår.
Vi har nå gitt han mulighet for skolegang og utdannelse. Mirimo kom inn i vårt program i februar 2016 og går nå i Bagezza skolen i Mubende i top class (året før de begynner i 1 klasse, P1)
Ved Bagezza skolen har vi fra sommer 2016 - 9 elever vi hjelper med skolegang. Skolen er privat, men offentlig godkjent. den har pr juni 2016, 347 elever, 20 lærere + 2 andre ansatte. Skolen har 9 klasserom og kontor bygning De følger elevene fram til Secundary School - fra ca.3 år til ca 13 års alderen. (Det beror på når tid på året barnet er født)
Bilder av våre elever ved Dannies Jr. school 2016 sammen med en lærer ved denne skolen har vi nå, 13 elever
Bilde av våre elever ved St. John Baptist School 2016 nå har vi 10 elever her - alle er med på bildet :)
våre elever ved Blue Hill skolen som begynte sin skolegang i februar 2016 i vårt prosjekt

skolestart i februar 2016

vi øker antall elever fra 2015 - da vi hadde 40 elever, til nå 55

5 elever i Kampapla 

10 elever  i Mubende - en by utenfor Kampala 

Tilsammen har vi da 12 elever i Mubende og 45 i Kampala fra februar 2016

ved skolestart til 2 termin i juni ble det noen forandringer i Mubende

Vi byttet ut en skole til fordel for en annen. 8 elever ved Blue Hill School ble nå sendt til Bagezza skolen, hvor vi fra februar hadde en elev. En av våre elever som vi tok inn i vårt prosjekt flyttet fra Mubende, da en av hans foresatte tok gutten med seg og forlot byen. Vi har da ikke kunne følge han og gi han videre skolegang. 

pr juni 2016 har vi nå 11  elever i Mubende - 9 ved Bagezza skolen

og 2 elever  ved All Parents Primary shool, som vi tok inn i vårt prosjekt i 2015. 

Brenda NABIRYE
Brenda kom inn i vårt prosjekt i februar 2016 - hun er 10 år
Hun går i 2 klasse ved Bagezza skolen. Kanskje hun snart blir løftet opp noen klasser hvis hun gjør det bra på skolen, som 10 åring blant mange yngre elever.
Hun kommer fra en fattig familie som kjemper for å dekke sine daglige behov.
Sarah KYOMUWENDO
Sarah er 7 år og går i 1 klasse ved Bagezza skolen.
hun bor med sine foreldre
Hennes far er Pastor, men fatttig.
Andrew SSEKITO
Andrew er 5 år
går i top class - (året før de begynner i 1 klasse) ved Bagezza skolen
Han kom inn i vårt prosjekt i februar 2016
Hans mor er enke og de er begge smittet av HIV/aids .
Dette gjør deres liv svært vanskelig. De må å dekke de daglige behov i tillegg til deres behov for medisiner
Mathias SSETABI
Mathias er født i 2007 og er 9 år.
Han kom inn i vårt prosjekt i februar 2016 og går i 2 klasse i Bagezza skolen.
Han bor med sine foreldre. Faren er muslim og moren er kristen, dette gjør deres ekteskap vanskelig. Selv om faren lever i samme hus så har han likevel tatt avstand fra sin familie.
Hans mor er også syk av HIV/aids og de trenger virkelig å bli støttet.
Gerald WASWA
Gerald er 5 år og går i Baby class (3 år før de begynner i 1 klasse)
Han er tvilling og foreldreløs
i vårt prosjekt har vi bare råd til å støtte Gerald.
Han blir sammen med sin bror( KATO) tatt vare på av sin bestemor
Esther KEMIREMBE
Esther er 10 år født i 2006
hun går i 4 klasse i Bagezza skolen.
Esther kom inn i vårt prosjekt i februar 2016.
Hennes foreldre er fra Rwanda og kom som flyktninger til Uganda.
De er en fattig familie og flere av hennes søsken går ikke på skole da familien ikke kan gi barna skolegang.